Egen padelbana på lagret - SVENSKA PADELLIGAN

Egen padelbana på lagret

Egen padelbana på lagret

I Uppsalaligan har både Dennis och Nathalie Söderqvist deltagit över de två senaste säsongerna och initialt såg deras anmälan till ligan ut som vilken anmälan som helst. Men när vi sedan hanterade deras hemmabana där det stod ”Babyword (Privat)” blev vi nyfikna. Det visar sig att de byggt en padelbana inne på sitt lager där den nyttjas flitigt.

Dennis håller till i herrarnas div 1 och Nathalie i damernas div 1, utöver att spela padel driver de företaget Babyworld.

Vi har tagit en kort pratstund med Dennis:

Berätta kort om vad Babyworld är för bolag.
– Babyworld är ett ehandels och retailbolag som säljer produkter till blivande och småbarns föräldrar. 

Hur länge har ni spelat padel?
– Vi har spelat padel kontinuerligt i ca 1 års tid sedan dess att banan på vårt lager blev färdigställd.

Hur kom ni på att ni skulle bygga en padelbana på lagret?
– Vår lagerverksamhet låg tidigare vägg i vägg med ett Padelcenter och en av nackdelarna med att flytta till en ny större lokal skulle innebära att det inte längre fanns en enkel möjlighet till att spontan spela padel. När vi fick lite yta över och samtidigt möjlighet att få tag i en padelbana så fanns det inga tveksamheter om att bygga en padelbana skulle bli en bra investering.

Hur många anställa är ni och hur många spelar padel?
– Företaget i helhet har 150 anställda. Av dessa jobbar 25 på lagret och de flesta av dessa medarbetare har provat på att spela padel om ännu på lite olika nivå.

Hur ofta skulle ni säga att banan används, är det mer på helgerna eller blir det spontanpadel under arbetsdagarna?
– Vi spelar någonstans mellan 6-8 timmar per dag, vardag eller helgdag är detsamma. Så banan är riktigt välanvänd. 

Man kan ju säga att ni har en riktig ”hemmabana”, hur reagerar motståndarna när ni bjuder in till match?
– Så är det verkligen. En del motståndare har varit skeptiska till att initialt spela på vår bana, men sanningen är att den håller en högre standard och bättre takhöjd än de flesta kommersiella banorna ute i hallarna. I stort sätt samtliga har blivit positivt överraskade både före och efter match, men sedan så finns det väll alltid någon lite sämre förlorare som beklagat sig på allt från bollstuds, takhöjd och glas men sanningen är ju att dessa förutsättningar är detsamma för alla spelare och bra spelare anpassar sig till förutsättningarna.

Varför är ni med i Svenska Padelligan och varför tycker ni att fler borde delta?
– Svenska Padelligan är ett väldigt bra upplägg för att både träffa nya med och motspelare på samma nivå. Att dessutom få in tävlingsmomentet och möjlighet att spela matcher när det själv passar en utan att slippa administration är en stor fördel. Padel blir alltid lite annorlunda när det väl är tävling och det adderar något extra till spelet.

Jag får önska er lycka till i ligan och tack för att ni tog er tid att svara på mina frågor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *