Spelnivå och ranking

Självskattning är INTE enkelt men det sunda förnuftet är en faktor som vi uppmuntrar alla som anmäler sig att använda.

Vårt mål är självklart att varje serie ska bli så jämn och spännande som möjligt och det är därför extra viktigt att ni anmäler er på en realistisk nivå.

Då blir det roligare för alla!

1. Aldrig hållit i ett padelracket.

2. Nybörjare – Du håller på att lära dig grunderna i padel.

3. Nybörjare avancerad – Du känner till spelets grunder, men är obekväm med markslag och har bekymmer med väggstuds.

4. Fritidsspelare – Spelat padel ett tag och känner till grunderna väl. Du kan öka tempot i spelet, men spelar inte konsekvent.

5. Genomsnittet / Medelnivå – Har spelat ett par år och du får bollen över nätet för det mesta och med rimlig kraft och variation i slagen. Serve/släpp och liknande kan fortfarande vara inkonsekvent.

6. Genomsnittligt avancerat – Som nivå 5 men med ännu bättre smash och specialslag. Du är mer konsekvent och har mer kontroll.

7. Erfaren – Du kan försvara och effektivt vända spelet mot motståndare. Kan upprätthålla trycket på motståndaren med tunga volleys, bygga upp spelet och slå vinnande slag. Du kombinerar förmodligen matcher med specifika padelövningar. Du är alltså en riktigt grym padelspelare!

8. Skicklig – Du har full koll på padelns tekniska och taktiska delar. Du läser spelet bra och använda olika taktiker beroende på motstånd. I din klubb tillhör du toppskiktet av spelare och utövar padel regelbundet, troligtvis med tränare.

9. Expert – Tillhör de absolut bästa spelarna och behärskar padel på elitnivå och spelar tävlingar med den absoluta sverigetoppen.

10. Absoluta världstoppen – Som Paquito Navarro, Bela, Juan Lebrón eller någon annan toppspelare.